topira Kirjoita kun sinusta se on hauskaa tai juolahtaisi mieleesi

Sukupuolettomat vessat

Juolahti mieleen eräästä foorumin keskusteluista ja päätin tuoda tänne oman oikean kokemukseni.

 

Kun Eckerö toi merille uuden laivan nimeltä Finlandia ja tietenkin minä olin siinä mukana ”uutuuden” kokemusta koittamassa.

 

Kyllä oli ihan mukavan mentävä paatti, mutta jos aallot alkoivat nousta kovasti, niin siinä sai pitää vähän kouraa pidellä oluesta kiinni, jottei se lasi olisi heilunut eestaas ja ties minne pitkin pöytää.

 

Minulle tuli tarve lähteä miesten vessaan ja sinne kopin puolelle. Kun istahdin pytylle ja huomasin oikealla puolella olevan jonkinlaisen hemmetin metallilaatikon, siinä luki ”Laita käytetyt tamponit tähän”. Tottakai minun oli pakko tehdä tarpeeni pois juuri silloin, kun alkaa lukemaan sitä mystistä laatikkoa.

 

Hädissäni aloin avaamaan varovasti oman koppini ovea raolleen ja tiirailemaan, että onko siellä ketään eläviä pitkähiuksisia hakkaamassa lattioita korkokenkiensä ja huulipuniensa kera puuteroimassa neniään peilien edessä?

 

Onneksi nähtyäni oli vain mahakkaita ja partaisia ihmisiä heiluttelemassa niitä nahkaisia värkkejään kusikouruun. Uskaltauduin lopulta lähtemään eriöstäni pois, heti kun olen pyyhkinyt hanurini.

 

Jälkeenpäin lähetin sähköpostia Eckerön yhtiölle kokemuksestani, nainen vastasi sähköpostiini tikahduttuaan nauruun lähettämästäni ja kertoi, että yhtiö lupaa poistaa ne metallilootat. Olihan niillä ilmeinen vaara, että miesten ja naisten vessat sekoittuisivat keskenään.

 

Olihan siinä samassa reissussa maihinnousun aikana joku nainen erehtynyt menemään miesten koppiin ja luullut olevansa kotonaan, koska siinä kopissa oli se saatanan metalliloota käytettyine tamponeineen korostamassa varmaksi naisten pyttypaikaksi. Se miestenvessa oli naisen mentäessä sinne tyhjänä sen hetken aikaa. Todistin sen nähdessäni kuinka nainen parahti nähdessään mihin oveen erehtyi sujahtamaan.

 

Toinen kokemukseni muistui mieleeni oli se eräs hieno helsinkiläinen ravintola, missä kaksi kaveriani menivät erehdyksessä naisten vessaan ja he olettivat, että sukupuoli vessojen ovien seinissä tikku-ukko tarkoitti samaa kuin miestä.

 

Helsinkiläiselle ravintolalle lienee paljon helpompaa tehdä kaksi selventävää tikkuhahmoa, missä toisella on ylhäällä hienosti piirretyt isot pallot ja toisella taas ihan alhaalle rupisesti piirretyt pikkuruiset pallot?

 

Tämmöiset pienet otteet omasta rikkaasta elämästäni.

 

Tulee kiire rakentaa tuonne komerokaappiin erittäin matala jakkara, jonka päällimmäinen on sahattu puoliympyräksi ja sen alle metalliämpäri muutaman desin vedellä suojaamaan hajuhaitoilta, jos Perussuomalaiset käskevät tekemään naisille ja miehille omat eriöt…

 

Mutta meillä miljoonilla suomalaisilla on jo valmiiksi sukupuolettomat vessat, turhaan niitä on erikseen rakennella. Kyllä nyt hiertää kovasti ne sukupuolikyltit vessojen ovien kyljissä. Mutta mitä väliä, samat päästöt meillä kaikilla on eikä pitäisi ketään häiritäkään? Jos tulee etniset savet laitettua pyttyyn, niin löytyy hajunsyöjäpurkkeja eikä niitä tulitikkuja tarvitse raapustella, jotta ei palohälytin rupea parahtamaan väärästä hälytyksestä.

 

Ehkä on parempi yhdistää ne vessat ja kaikki kuka tahansa voivat tehdä tarpeensa niihin eikä oviin tarvitse liittää sekoittavia sukupuolimerkkejä. Miesten olisi ehkä hyvä opetella istumaan pytyissä. Kuseminen seisaaltaan niihin ei ole oikeaoppista, kun busseissa ja lentokoneissa seisominen huojuminen lorottaen on ehdottomasti kiellettyä. Laivoihin pitäisi varmaan laittaa erittäin matalat katot, että niissä eriöissä seisominen on mahdotonta ja ainoastaan istuminen toimii.

 

Jos meillä miehillä on kusikouru, pisoaari, niin minkä hiton takia meidän hölmöjen miesten täytyy seistä vessanpyttyjen edessä nahkainen käärmeenpää kädessä lorotella, kun niiden pyttyjen ainoa tehtävä on istumismuoto? Eräs minulla hyvä ystäväni arasti tunnusti, että hän käy pytyllä istumassa kusemassa elämäänsä ilmaantuneen vaimonsa takia, kerroin ettei se mikään häpeän aihe ole. Seisominen toimii vain, jos on käytettävissä metsä, pisoaari, kusikouru mutta pytty ei siihen seisomiseen kera heiluvan lerssin ole tarkoitettu. Eikä kannen nostamisen jälkeen tee kenenkään kannikoille kivaa.

 

Seisaaltaan kuseminen pyttyyn on vääräoppista.

 

Oli vaikea katsoa, että mihin tämä kirjoitus kuuluu. Joten Vapaavuoroon tämä kuuluu eikä sinne Puheenvuoron puolelle.

 

EDIT: Korjattu pieniä virheitä.

EDIT 2: Puuttuva sana lisätty. Tässä oppii, että kirjoitusta on syytä lukea pariin kertaan uudestaan ennen julkaisua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Toivottavasti EU on standardisoinut sukupuolia kuvaavat symbolit.
Tallinnassa kerran eräässä virastossa etsin vessaa. Niitä löytyikin, oli kolmio kärki ylöpäin ja toisessa kolmio kärki alaspäin. Menin vessaan jonka ovessa kolmion kärki osoitti ylöspäin. - Se olikin naisten vessa.

Myöhemmin opin että ei se kolmion kärki ole ratkaiseva. Jos kärki on ylöpäin, silloin leveä osa on alapuolella ja se kuvaa naisten hamettä. Kärki alaspäin leveämpi osa on yläpuolella ja se kuvaa meidän miesten leveitä hartioita.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@1. Ai jossakin virastossa kävit? Kyllä se minulle oli selvää, että kolmion kärki ollessa ylös, niin se tarkoitti naisten omia saniteetteja. Siellä Viron vanhan sataman yhdessä vanhahkossa ravintolassa oli samat kuviot ja on edelleen käytössä.

Miten kuviot osataan tulkata väärin? Varmaan vähän samalla tavoin kuin mitä kerroin omassa kirjoituksessani, tekeville aina tapahtuu, olen minäkin eksynyt joskus väärään paikkaan ja poistunut sieltä vilkkaasti.

Unohdin klikata oman kommenttisi kohtaan "Vastaa". Mutta korvaan sen muokkaamalla ja liittämällä @1, joka osoittaa jotakin kommentin kohtaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Täällä Tampereella oli takavuosina muutaman vuoden ajan ravintola nimeltä Bunkkeri. Ravintolaa mainostettiin sotaveteraaneille sopivaksi. Eihän tuohon aikaan enää ollut veteraaneja kapakan täyttämiseksi, mutta markkinointikeino tuokin.

Tuossa kapakassa oli naistenvessan ovessa Elisabet Rehnin kuva. Valitettavasti en muista, kuka mies koristi miestenvessan ovea. Taisi olla Mannerheim.