topira Kirjoita kun sinusta se on hauskaa tai juolahtaisi mieleesi

Kalukukkaron merkitys ja mitä se tarkoittikaan?

Tuo asia tuli mieleen, kun Elo Kemppainen toi sinne Seppo Hildenin blogiin "Isoista Tisseistä ja Sananvapaudesta" http://seppohilden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220829-isot-tissit-ja-sananv...

 

Ensin alkuun pitää teitä kalukukkaroiden kiinnostajia tutustuttaa Wikipedian ihmeelliseen maailmaan:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kalukukkaro

 

Sehän oli varsin suosikkia vuosina 1400-1500 ja miksi se nyt sitten on romahtanut. Jääkaappia tuskin vielä on siihen aikana esiintynyt? Miten niin piti puhua jääkaapista?

Varmaan siksi, että kun sodissa käytiin, varmaan munille potkittiin moneen kertaan, oli ne sipulit niin hajalla, että piti vähän jäähdyttävääkin löytyä omille nyyteilleen ja kenties ne kalukukkarotkin olivat tarpeellisia siihen aikaan. Teattereissakin löydettiin niille performanssia ja köyhille taiteilijoille löydettiin jotakin valtavan suurta runsausta lisäävää tekniikkaa. Niihin lihallisiin prinssimakkaroihin ovat voineet taiteilijat turvautua, että ne kukkarot säilytettiin äärimmäisen kylmissä olosuhteissa ja ne kaupan pikkunakit ja lihapullat kutistuivat moninkertaisiksi.

Siitäkö johtuu aina näissä mahtavissa tanssijuhlissa, että prinssit menevät pois ja sitten parin kieppumistunnin jälkeen prinssi nappaa arvovallan ja panorahansa suoraan siihen tulevaan kuningattaren kohdussa olevaan valtakuntien perijäänsä? Prinssi repi kalukukkaronsa esiin jäävarusteensa kera. Ensin prinsessa kikatti prinssin madon pienuudesta, että sillä ei tule tunnelia pitkin joku ohut nahkanaru ruiskimaan lasta syntymään ja prinssi kihisi raivoa seuralaisensa pilkkaamisesta hedelmöttymisestään? Prinssi meni suoraan naisen kanssa saunaan ja siellä nainen näki, että millainen paksu ja suuri kikkeli toimi siellä saunassa.

Toimi se temppukin aikoinaan muutamaa sataa vuotta sitten. Sillä erotuksella, että Tunisialaisella viiden tähden hotellilla oli liiterin oloinen sauna ja kahdella isolla kivellä varustettuna. Missään ei ollut mitään löylykiulua ja lämmöt juoksi vain 50 astetta. Pakko oli hakea altaan ympäristöltä ämpäri ja korvikkeeksi kiuluna toiminut muovinen olutmuki.

Saunan lämpö koheni paremmin ja kohta oven aukesi erittäin vihainen saunamestari, joka halusi kieltää veden paiskomisen niille kahdelle suurelle lämmitetylle kivelle. Saksalaiset ja minä porukoimme kerroimme saunojemme käyttötavasta ja että ne toimivat 100 asteessa. Tämä saunamestari piti meitä hulluina merkatessaan viittomakielen merkin pään kohdalla ja sulki oven. Hetken löylyttyämme kaikessa rauhassa, latoi saksalainen koko eukaluptys-pullonsa kiukaaseen ja meiltä meinasi mennä silmät ja keukot liian raikkaan ilman takia. Kukaan meistä ei ikinä kiinnittänyt huomioita saksalaisnaisen kiinteisiin rintoihin, kun hän ne riisui heti saunassa. Mutta palataanpa kalukukkaroasiaan.

Kalukukkarot toimivat aikoinaan muuten lompakkoinakin, sillä kuka muka homomainen taskuvaras puristelisi pussien kohdalla ja kuvittelisi niissä mitään rahaa muuta kuin tauteja taikka kiihotuksia. Varas lähtisi varmaan kaksi kertaa nopeammin karkuun, jos tämä ryöstettävä olisi läähättänyt ja ehdotellut varkaan korvan juuressa sovittomia ehdotuksia ja suostunut varmaan kalukakkaronsa tyhjennettäväksi pusseista, ei niinkään, että pitäisi kukkarosta esiin nostettu kalu tyhjentää lasteista suoraan suuhun? Väärin päätelty, vaan niistä killingeistä.

En yhtään ihmettele, että vaahtomisia munista ei ollut syitä kuin syytellä hevosia niiden rynkytyksien takia. Munathan vaahtoitui niin paljon, että kansalaisten toivoman kuninkaan piti siementää kuningattarensa ja siittimen päästä nousi höyrykuplia: "Perskeles, ei olisi sotasilla pitänyt ratsastella liikaa!" Siitä johtuen munat ovat takoneet kuninkaan sotaretkeillä monta tuhatta iskua suoraan satulan etuperälle ja ovat muuttuneet käytännössä molemmat pallit tuhkamuniksi, kuningas taas luuli siitintä olevan elämän luoja ja hän ei saakeli ymmärtänyt, että juuret siittimen alapäässä kiveksissä oli elämän lähteet. Lainattiinkohan sitten palvelijoita kuningatarta siittämään?

Tämän pituinen hullutukseni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Linkissä mainittu Englannin kuningas Henrik VIII kuoli vuonna 1547 (55v) todennäköisesti kuppaan, jota hän sairasti ja siksi käytti pehmustettua kalukukkaroa, jotta haavaumien aiheuttama kipu olisi ollut mahdollisimman lievää. Kuppa oli tuohon aikaan kuninkaallisten sairaus, koska hoveissa sukupuolikäyttäytyminen oli varsin monipuolista.

Aurinkokuningas eli Ludvig XIV (k.1715) taisi kupankantajista olla kuuluisin ja häneltä jäi tähän sairauteen liittyen monta kutyymiä. Kerrotaan myös, että Ranskan kuninkaan Frans I:n (k.1547) hovissa vaikutti aikoinaan kaunis hovirouva (curtisana) Ferroniere, jonka armeliaisuus kuningasta kohtaan teki aviomiehen niin mustasukkaiseksi, että tämä hankki itselleen 'Euroopan synkistäjän' eli kupan, tartutti sen vaimoonsa, joka puolestaan tartutti tämän hiljakseen tappavan taudin kuninkaaseen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Katsoppa nykyisten hevarimiesten nahkapöksyjä. Se etumus on taiten suunniteltu esittämään jotakin, mikä on ihan liian hyvää ollakseen totta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa