topira Kirjoita kun sinusta se on hauskaa tai juolahtaisi mieleesi

Kaikki blogit puheenaiheesta Umk

Arvostelu: Euroviisut 2017

Hyvät lukijat! Tässä se taas on: Euroviisujen arvostelu vuosikertaa 2017! Luvassa siis täysin epäakateeminen sekä virheitä, stereotypioita ja turhaa hömppää sisältävä arvio kaikista kisaajista. Kerron myös suosikkini sekä lopussa tietenkin viisuhengessä omat pisteeni koko kisaan! Olkaa hyvät!

Semifinaali 1:
 

RUOTSI

Jos Suomi ei pelkäisi (viisu)menestystä

Suomen euroviisuedustaja valitaan huomenna Yleisradion järjestämässä Uuden Musiikin Kilpailussa (UMK). Toivottavasti katsot kisan - mutta osallistu sitä ennen tähän ajatusleikkiin: Mitäpä jos suomalaiset eivät pelkäisi menestystä?

UMK on siitä kiva konsepti, että se antaa uusille ja erilaisille esiintyjille mahdollisuuden päästä hetkeksi lavalle. Mutta Suomen ainoasta viisuvoitosta on jo yli 10 vuotta, eikä viisumenestys ole ollut sen jälkeen kovin kummoista. Jos UMK:n perimmäinen tarkoitus on valita Suomelle menestyksekäs viisuedustaja, on formaatti väärä.

Toisenlaiset viisuedustajat

Suomi valitsi lauantaina kevään Euroviisuedustajakseen yhtyeen nimeltä Pertti Kurikan Nimipäivät. Valinnasta syntyi kohu, jonka syy on kommenttien perusteella se, että kyseinen bändi koostuu keski-ikäisistä punkkareista.

PKN ja ”wannabe”-muusikoiden voitto

Pertti Kurikan nimipäivien osallistuminen uuden musiikin kilpailuun sai kriitikoilta lyttääviä arvioita ja  keräsi keskustelupalstoilla kommentteja tyyliin ”on väärin äänestää PKN:ä pelkästä sympatiasta” ”nää ei pärjäisi jos eivät olisi kehitysvammaisia” ”biisi on paska ja huonosti soitettu”. 

Julkaise syötteitä