topira Kirjoita kun sinusta se on hauskaa tai juolahtaisi mieleesi

Kaikki blogit puheenaiheesta Olut

Paljon porua tuloksena tussahdus - pontikkaa kehiin

Älkää nyt hyvät ihmiset vain suuttuko, kun laitoin kulttuurin aihepiiriin tämän kirjoituksen. Puhutaanhan juoma- ja ravintolakulttuuristakin. Miksei sitten kaupasta myytävät aineet olisi kulttuuria. Monille jopa tapakulttuuria.

Aiheen sain käydessäni kaupassa ja huomasin seinällä vanhan infolapun, jossa kerrottiin että alkoholijuomien myynti on sallittua vain klo 9-21 välisenä aikana. Mitä se lappu enää siellä seinällä teki? Eikö meillä pitänyt olla suuri alkoholipoliittinen uudistus?

Rappion merkkejä, vapauden tuulia

Kun nelosolut tuli vuodenvaihteessa ruokakauppoihin valtavan kohun säestyksellä, toiset näkivät ilmassa rappion merkkejä, toisten mielestä nyt puhaltavat vapauden tuulet.

Suhtautuminen viinaan ja tupakkaan on muuttunut jyrkästi vuosikymmenten saatossa. Viinaksiin suhtaudutaan entistä sallivammin, tupakkaan entistä kielteisemmin. Terveyshaittoja koituu molemmista.

Kuva-arvoitus/kysymys

Kävin tänään taas kaupassa. Ostin myös kaksi olutta, eli suomeksi: kaljaa, joo. Kotona sitten näppäsin (hetki sitten) kuvan kahdesta ostamastani tölkistä. Molempien panttiarvo tyhjänä 0,15 euroa, jonka niistä kummastakin nyt voisin saada. Siinä siis minulla 30 senttiä.

Toisesta kuvassa olevasta tölkistä on kuitenkin maksettu viisi euroa - ei, vaan liki kuusi euroa. Osaako joku arvata miksi? Toisesta taas on maksettu alle euron. Itse asiasta toisesta on maksettu kaksi kertaa. Ensin vajaa euro, ja sitten enemmän. Kuka arvaa miksi?

Bacchus Correspondis Cajanus et Stretto di Scaglia

Perinneyhdistys Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta (Holy Brotherhood of Moderate Intoxication) nimitti helmikuun kokouksessaan minut veljeskunnan täysivaltaiseksi kirjeenvaihtajaksi Kainuuseen ja Suomussalmelle, mikä antoi minulle yksinoikeuden käyttää K.H.P.V.-veljeskunnan arvonimeä B.C.C.S.S. (selvennys otsikossa).

K.H.P.V.

Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta on Ilmari Kiannon lanseeraama ajatus ja kirja ("yhteiskunnallinen boheemisatiiri") vuodelta 1925. Lennokas idea syntyi kieltolain (1919-1932) aikana ja todettiin pitkässä juoksussa sen verran toimivaksi ja arvokkaaksi, että K.H.P.V. perustettiin vihdoin vuonna 1978, itsenäisyyspäivänä.

Julkaise syötteitä